kobra

Jag har varit och sett denna utställning på Malmö Konsthall, en mycket fin utställning så jag ska absolut se på Kobra ikväll!!!

I kvällens program träffar vi rockikonerna Sonic Youth.

Under drygt 25 års tid har konstnärerna och rockmusikerna i amerikanska Sonic Youth befunnit sig mitt i konstens epicentrum. De har lyft fram filmregissörer som Spike Jonze och samarbetat med modeskaparen Marc Jacobs samtidigt som de aldrig förlorat sina rötter i den alternativa kulturen. När grungen slog igenom i början av 90-talet blev de högst motvilligt utsedda som föregrundsfigurer och påverkade både Nirvana och Neil Youngs karriärsval. Men Sonic Youth har kanske framförallt sitt hjärta i konsten. De är alla aktiva konstnärer och har samarbetat med många av samtidskonstens största namn.

I kvällens Kobra träffar vi gruppens drivande trio Thurston Moore, Kim Gordon och Lee Ranaldo på Malmö Konsthall för ett samtal om musik, konst och inspiration. Vi träffar också den brittiske konstnären David Shrigley som är en av de medverkande konstnärerna, samt svenska Helene Billgren vars konstverk fräckt kopierades av Kim Gordon.

Dessutom i kvällens Kobra: en exklusiv Sonic Youth-tolkning av Frida Hyvönen och Jenny Wilson!
Programledare är Kristofer Lundström.

Kommentarer

Populära inlägg