Hemliga hålrum



När man ser textil konst, så får man ofta en känsla av konsthantverk. Det beror antagligen på att textil alltid hört till en kvinnodominerad sysselsättning. Kvinnor kunde ju inte skapa konst, alltså fick lapptäcken, broderier, vävnader .... inte klassas som konst. Ännu idag är detta en uppfattning som finns kvar. Maria Nepomucenos kreationer är konst! I spiralformer skapar hon med rep och halsband, organiska former som sprider sig utåt, inåt, ut och in. Min väninna uttryckte sig "man blir kåt av dem!". För dessa hålrum och rör kan man lätt associera med våra mest intima delar av kroppen. Man vill krypa in i dem och se vart de leder, följa dess möjliga och omöjliga former. I Brasilien som Maria Nepomuceno kommer ifrån förknippas hängmattan med sömn, födsel och död. Denna fina utställning visas på Magasin 3.

Kommentarer

  1. Har hittat in till din blogg via Facebook, tycker den är jätteintressant och vilka fina inspirerande bilder du lägger ut! Så roligt med en nischad och intelligent blogg, som har ett djup i varje inlägg.
    Keep up the good work!

    (Om jag har förstått allt rätt så är du i Borås numera, själv pluggar jag där på Bibliotekarie- och Informationsvetenskapliga programmet. Är dock kvar i Jönköping, vill helst inte lämna lilla familjen)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg