Pilane

Laura Ford "Weeping Girls". Tre flickor står med ansikterna dolda, för att betraktaren själv ska få sin egen bild av deras ansiktsuttryck. Flickorna är i 9 års åldern. En ålder där man fortfarande är beroende av sina föräldrar, men ändå börjar bryta sig loss från beroendet.
Steinunn Thorarinsdottir "Borders". Identiska skulpturer som är placerade på var sida av en gravplats. På den ena sidan är de i aluminium och den andra av rostat järn. De kontrasterar mot varandra för att visa att de är åtskilda av en gräns. Men ändå är de lika.
Jonas Holmquist "Svart konstruktion", uppförd på plats i skulpturparken. Jonas använder sig ofta av byggmaterial och använda material i sin konst. Man kan gå in i den och möts då av trebenta skulpturer, radion står fortfarande på P1 från veckorna då han byggde kuben 6x6x6 meter.
Nils Ramhøj, "Rekonstruktion". Jonas har återfört träd som förut har huggits ned och forslats bort. Likt människogestalter som återkommit efter en tid i exil. Platsen har förändrats. Själva har de stympats och är nu rotlösa i ett landskap som förut var deras hem.

Kommentarer

Populära inlägg