dans under heltäckande slöja

Iraqi Bodies är tillbaka med ett nytt dansverk med två kvinnliga och två manliga dansare. Unidentified handlar om människor i, under, bakom och framför den heltäckande slöjan.

Idé och koreografi: Anmar Taha
Riktning (Dramaturgi): Salim Al Razzaz
På scen: Marcus Kruse, Hanna Ruijsenaars, Josephine Gray och Anmar Taha.

reflektion 10/3-2011

En undertryckt ilska, omvandlat till skönhet. Dans är den ultimata uttrycksformen. Vad kan uttrycka känslor starkare än just kroppen? Instängdhet, panikkänsla. Omöjligheten att kunna identifiera vem som döljer sig under burkan. Rädslan att möta blickar som är främmande, rädslan för det okända… rädslan för att möta blickar som talar ett annat språk, för det man inte känner till, känner igen. Rädslan för det man inte kan identifiera.


Iraqi Bodies är namnet på ett flerårigt projekt som innehåller olika dansföreställningar; The cry of my mother, The Baldheaded och The Sleepersdär de två sistnämnda spelats på Pustervik Stora scenen. I Unidentifiedutforskar koreograf och dansare Anmar Taha de rörelsemönster som slöjan såväl begränsar som inspirerar till. Tillsammans med en manlig samt två kvinnliga dansare skapar han spänning och öppnar för nya tolkningar kring detta debatterade plagg.

Kommentarer

Populära inlägg