Björk

Jag har under hösten träffat två underbart inspirerande kvinnor som båda skapat kreationer till Björk. Kul att hon förresten gjort en fin app till sitt senaste album Biophilia.

Bea Szenfelds försläsning på Textilmuseet i Borås, gjorde mig riktigt glad. Underbart att det finns människor som hon som lägger sin själ i sina skapelser ända ut till inbjudningskort. Så mycket arbete. Hantverket i fokus! Hon berättade bland annat att hon till en modeshow tillsammans med Gudrun Sjödén designat egna popcorn behållare (tema cirkus) som de inbjudna fick ta med sig för att kunna få sina popcorn. En tjej tog med sig den till sitt kontor och använde den som en förvaring till sina pennor. Hennes chef fick syn på den och bad att få kontakta designern. På så sätt skapades en ny kontakt och nya uppdrag. Hon menar att man ska tänka att allt ska kunna användas igen, i nya ändamål. Två av Bea Szenfelds kreationer som ingår i konstverket Kaffe med dopp - skapade av espressopatroner - finns med bland konstverken på Liljevalchs vårsalong som pågår 27/1-25/3-2012.
Björk iklädd Bea Szenfelds kreation.
Hrafnhildur Arnardottir i samarbete med Björk

Hrafnhildur Arnardottir är en underbar kvinna med vackra flätade verk. Jag tycker mest om hennes konstverk där hon använder sig av riktigt hår. Några av hennes verk visas på Textilmuseet i Borås fram till den 26/2. Hon vann priset Nordic Award in Textiles 2011

Kommentarer

Populära inlägg