Frida Kahlo med Mexikansk nakenhund


Den mexikanska nakenhunden sägs ha helande krafter. Den kan känna av hur människor mår. Det kanske inte är så konstigt att Frida Kahlo omgav sig av en hel flock Mexikanska nakenhundar. 






Min vän berättar om sin systers hund. Den Mexikanska nakenhunden. Fast denna hund hade päls, det gjorde den ovanlig, men inte lika dyr. Den var avvikande, avelshundar fick inte avvika, de skulle vara perfekta inte defekta. Hår = icke välkommet hos hundar med beteckningen: nakenhund. 
Därför kunde hon köpa denna hund som i vanliga fall var alldeles för dyra, i alla fall för henne. Den Mexikanska nakenhunden är en ursprunglig hundras som har anor femtusen år tillbaka i tiden. De har andra instinkter än våra tamhundar. Den mexikanska nakenhunden är ett riktigt flockdjur. Nödvändigheten att hålla samman flocken är påtaglig. Allt avvikande måste rapporteras. För att vinna dess aktning och bli accepterad av flocken får människan inte ägna hunden någon som helst uppmärksamhet under de första fem mötena med den. Att möta dess blick under dessa fem möten skulle innebära att man inte tillhörde flocken och därmed inte blir accepterad av hunden. När hunden väl accepterat människan, innebär det en vän för livet. 

Hunden är ständigt på alerten och iakttar allt som händer i sin flock. Min vän berättade att han hade en bekant som sov över på soffan. På morgonen mindes hunden besökaren och började ivrigt vifta på svansen redan upp i sovrummet innan den sprang ned till vardagsrummet. Där väckte hunden mannen i fråga. Tog mannens sko och sprang upp med till husets ägare och lade bredvid honom i sängen som för att visa att allt var bra med deras besökare. 


Matte bor i en lägenhet där några innekatter även huserar. Första gången hunden upptäckte katterna i huset, rapporterade den genom att skälla. Men allt eftersom den förstod att dessa också tillhörde flocken, så upphörde den men rapporteringarna, men var mån om att även människorna skulle vistas inomhus precis som katterna gjorde.

Kommentarer

Populära inlägg