Konstnedslag


Monument över barnhemsbarn i Lettland. Barnen väntar på sin resa, alltid med väskan packad. Väntar på att bli önskade, var som helst.  



Bianca Maria Barmen berättar: Fredrika Bremer försökte klippa sig ut i världen. Puppan kommer spricka för att fjärilen ska kunna ta sig till månen.  



Installation av ett bord dukat för två. De försvann någonstans. I resterna av deras måltid krälar förtryckarnas ansikten som vingförsedda maskar. 




Skulptur av lårpannor. Sex kvinnor tillverkar takpannor genom att forma leran på sina lår. Kvinnokroppen är ett verktyg för att skapa skyddande strukturer. 




Första verket är från en utställning som jag såg på Konsthallen i Reykjavik den 22/9 av Ragnar Kjartansson. Monumentet över barnen känner du väl till i Umeå av Knutte Wester. Bianca Maria Barmen var på Skissernas Museum i Lund den 3/10. Bordet har Mohammad Ali skapat och heter Jag har kanske en historia att berätta och visas på Världskulturmuseet i Göteborg. Konstverket Lårpannor av Michéle Matyn såg jag på Röda Sten i Göteborg 9/9. 

Kommentarer

Populära inlägg